کار در ژاپن از طریق ویزای نیروی کار ماهر خارجی

  • کار در ژاپن و شرایط عمومی آن
  • کار در ژاپن و ویزای نیروی کار ماهر خارجی
  • کار در ژاپن و سیستم امتیاز بندی
  • کار در ژاپن و بررسی ویزای همراه
  • کار در ژاپن و مدارک مورد نیاز ویزای کار ژاپن
  • کار در ژاپن و مزایای ویزای نیروی کار ماهر خارجی
  • کار در ژاپن و نرخ بیکاری در ژاپن
  • کار در ژاپن و میزان حقوق در ژاپن
  • کار در ژاپن و مشاغل مورد نیاز 2019 ژاپن
  • کار در ژاپن و مؤسسات کاریابی در ژاپن
  • کار در ژاپن و وضعیت اقامت و اخذ تابعیت در ژاپن
کار در ژاپن مهاجرت کاری به ژاپن

شما می توانید شرایط خود و اطلاعات تماس را از طریق فرم ارزیابی وارد کرده تا مشاوران ما شرایط شما را بررسی کرده و در کوتاه ترین زمان ممکن با شما تماس بگیرند.

کار در ژاپن و مقدمه ای بر آن

کار در ژاپن و شرایط مهاجرت کاری به ژاپن به صورت تخصصی و علمی مورد بررسی قرار می گیرد. کشور ژاپن از صنعتی ترین و پیشرفته ترین کشورهای آسیایی می باشد، از این رو افراد زیادی خواستار کار در این کشور می باشند. کشور ژاپن برای ورود بیشتر نیروی کار ماهر خارجی به این کشور، یک سیستم امتیاز بندی معرفی کرده است که از این طریق نیروی کار ماهر را برای کار در ژاپن انتخاب می کند. متقاضیان علاقه مند به مهاجرت کاری به ژاپن در صورت کسب امتیازات لازم می توانند برای اخذ ویزای کاری ژاپن اقدام نمایند. در این مقاله که توسط کارشناسان مؤسسه حقوقی ملک پور همکار مؤسسه مشاوره MIE اتریش نگارش شده است، تمامی جنبه های مهم و اصلی در رابطه با کار در ژاپن شرح داده شده است.

فایل صوتی موسسه ملک پور در رابطه با کار در ژاپن

audio مهاجرت کاری به ژاپن

فایل تصویری موسسه ملک پور در رابطه با کار در ژاپن

video مهاجرت کاری به ژاپن

کار در ژاپن و شرایط عمومی آن

کشور ژاپن با جمعیتی معادل ۱۲۷ میلیون نفر در دورترین نقطه شرق آسیا واقع شده ست که دور تا دور آن را آب فرا گرفته است نژاد مردم ژاپن زرد و اکثریت آن ها بودایی و یا پیرو آیین شنتو و اقلیتی مسیحی می باشند. جمعیت این کشور رو به پیری است، از این رو در سال های اخیر دولت ژاپن برنامه هایی جهت جذب نیروی کار خارجی معرفی کرده است. یکی از این برنامه ها، ویزای نیروی کار ماهر خارجی می باشد، که در سه فعالیت شغلی نیروی کار جذب می نماید.

فعالیت های شغلی نیروی کار ماهر مورد نیاز برای کار در ژاپن، در سه زمینه شغلی تقسیم بندی شده است. این سه دسته شامل فعالیت های تحقیقاتی پیشرفته آکادمیک، فعالیت های فنی یا تخصصی پیشرفته و فعالیت های مدیریت بازرگانی پیشرفته می باشد.

افرادی که در یکی از این زمینه های شغلی فعالیت دارند و متقاضی مهاجرت کاری به ژاپن هستند، علاوه بر داشتن پیشنهاد کار، باید از سیستم امتیاز بندی ویزای کار ژاپن حداقل 70 امتیاز کسب نمایند. از جمله مواردی که در سیستم امتیازبندی حائز اهمیت می باشد می توان به مدرک تحصیلی، سابقه کار، درآمد سالیانه و دانش زبان اشاره کرد.

کار در ژاپن و ویزای نیروی کار ماهر خارجی

ویزای نیروی کار ماهر خارجی ژاپن که اغلب با عنوان ویزای HSP یا HSFP نیز شناخته می شود، برای جذب نیروی کار ماهر به بازار کار کشور ژاپن طراحی شده است. HSP یک ویزای ویژه با مزایای بیشتری نسبت به ویزای کار استاندارد است که برای کارگران با استعداد خارجی، با مهارت های پیشرفته و تخصصی طراحی شده است. توجه داشته باشید که گرچه HSP یک ویزای ویژه است اما همچنان یک نوع ویزای کار می باشد، بنابراین بدون داشتن یک پیشنهاد کار از یک کارفرمای ژاپنی امکان دریافت این نوع ویزا وجود ندارد.

این نوع ویزای کار در ژاپن در قالب یک سیستم امتیاز بندی اعطا می گردد. امتیازات با توجه به سابقه آموزشی و حرفه ای متقاضی، درآمد و پیشرفت های تحصیلی براساس جدول امتیازات که توسط مقامات مهاجرت ژاپن، تهیه شده است، اعطا می شود. اگر متقاضی بتواند ثابت کند که 70 امتیاز یا بیشتر را به دست آورده است، می تواند برای اخذ ویزای نیروی کار ماهر خارجی درخواست دهد.

کار در ژاپن و سیستم امتیاز بندی

همان طور که پیش تر ذکر شد، برای اخذ ویزای نیروی کار ماهر خارجی ژاپن یا HSP باید از سیستم امتیاز بندی 70 امتیاز را اخذ نمایید. جدول امتیاز بندی برای سه رده فعالیت شغلی مجاز در زیر ارائه شده است.

سوابق تحصیلی
مدرک دکترا به استثنای مدارک حرفه ای 30
فوق لیسانس 20
لیسانس یا دوره معادل 10
دارنده مدرک دکتری یا فوق لیسانس چندگانه 5
سابقه حرفه ای ، تجریه کاربردی

(تجربه کاری که متقاضی قصد اقدام برای آن را دارد.)

۷ سال یا بیشتر 15
۵ سال یا بیشتر 10
۳ سال یا بیشتر 5
حقوق سالیانه
امتیاز حقوق با توجه به شرایط سنی متفاوت است ( جدول 1 ارائه شده در ادامه را مشاهده کنید) 10 – 40
سن
تا ۲۹ سال 15
بین ۳۰ تا ۳۴ سال 10
بین ۳۵ تا ۳۹ سال 5
سایر امتیازات
دستاوردهای تحقیقاتی، موارد ذکر شده در جدول شماره 2 20 – 25
کار کردن برای سازمانی که برای ارتقا خلاقانه کارمندان پوشش مالی دارد. 10
کارمند یک شرکت کوچک یا متوسط که هزینه های آزمایش و تحقیق آن بیش از ۳ درصد کل درآمد را به خود اختصاص می دهد 5
دارنده مدارک خارجی مربوط به کار 5
دريافت مدرک از موسسه آموزش عالی ژاپن 10
دارا بودن مدرک N1 زبان ژاپنی یا فارغ التحصیل از یک موسسه خارجی و آشنایی کامل با زبان ژاپنی 15
دارا بودن مدرک زبان ژاپنی N2 (به استثنای دو مورد قبلی) 10
کار بر روی یک پروژه پیشرفته در زمینه رشد (محدود به پروژه شناخته شده توسط وزارت مربوطه) 10
فارغ التحصیلی از یک دانشگاه که به طور مشخص توسط وزیر دادگستری مشخص شده است 10
تکمیل آموزش خاص بصورت جداگانه و مورد تایید وزیر دادگستری در اطلاعیه عمومی 5

توضیحات تکمیلی سیستم امتیاز بندی در دو جدول زیر شرح داده شده است.

  • جدول شماره 1: حقوق و دستمزد سالیانه
    تا ۲۹ سال      ۳۰ تا ۳۴ سال ۳۵ تا ۳۹ سال ۴۰ سال به بالا
    ۱۰ میلیون ین 40 40 40 40
    ۹ میلیون ین 35 35 35 35
    ۸ میلیون ین 30 30 30 30
    ۷ میلیون ین 25 25 25
    ۶ میلیون ین 20 20 20
    ۵ میلیون ین 15 15
    ۴ میلیون ین 10
  • جدول شماره 2: دستاوردهای تحقیقاتی
    دستاوردهای تحقیقاتی فعالیت های تحقیقاتی آکادمیک پیشرفته فعالیت های فنی یا تخصصی پیشرفته
    1 مورد اختراع یا بیشتر 20 15
    قبل از ورود به ژاپن، سابقه مشارکت در تحقیقاتی که توسط یک آژانس دولتی تامین مالی شده است. ۳ مورد یا بیشتر 20 15
    مقالات ثبت شده در نشریه های معتبر که توسط سازمان های ژاپنی تایید شده اند. سه مورد یا بیشتر 20 15
    سابقه کارهای ویژه دیگر، برای مثال برنده شدن در یک مسابقه خاص که به تایید وزارت دادگستری ژاپن برسد 20 15

در صورتی که شخص واجد شرایط باشد و امتیاز  70 را اخذ نماید، می تواند فرم درخواست ویزای کار در ژاپن و فرم محاسبه امتیازات را تکمیل نموده و به همراه مدارک مورد نیاز به اداره مهاجرت ژاپن تحویل دهد. معمولا در یک بازه زمانی یک تا دو ماهه پرونده شخص مورد بررسی قرار می گیرد و در صورتی که شخص واجد شرایط تشخیص داده شود نامه ای با عنوان Certificate of eligibility یا گواهی صلاحیت صادر می گردد. سپس متقاضی می تواند با ارائه گواهی صلاحیت به سفارت ژاپن برای اخذ ویزای کار در ژاپن درخواست نماید.

کار در ژاپن و بررسی ویزای همراه

یکی از مواردی که همیشه برای متقاضیان مهاجرت دارای اهمیت می باشد، امکان همراهی خانواده با آن ها در کشور مقصد می باشد. علاقه مندان به مهاجرت کاری به ژاپن که از طریق ویزای نیروی کار ماهر وارد این کشور می شوند، می توانند خانواده خود را نیز با خود همراه کنند. معمولاً بیشتر کشورها برای همسر و فرزندان متقاضی ویزا و مجوز اقامت صادر می کنند. در صورت اخذ ویزای کار در ژاپن همسر و فرزندان شما می توانند شما را در ژاپن همراهی کنند و مجوز اقامت اخذ نمایند.

معمولاً افرادی که به عنوان همسر دارندگان مجوز کار در ژاپن، در این کشور اقامت دارند، در صورتی که مدرک تحصیلی و سابقه کار مرتبط ارائه دهند، می تواند مجوز کار در ژاپن را اخذ نمایند. اما اگر شخص به عنوان همسر نیروی کار ماهر خارجی در ژاپن اقامت داشته باشد، اجازه کار در ژاپن خواهد داشت و برای کار نیازی به داشتن تحصیلات مرتبط و یا سابقه کار ندارد. این نوشتار توسط مؤسسه حقوقی ملک پور تهیه شده است و کپی برداری از آن بدون ذکر منبع مجاز نمی باشد.

از جمله مزایای دیگر که در این نوع ویزا برای متقاضیان وجود دارد، امکان همراهی والدین متقاضی و همچنین والدین همسر متقاضی با آن ها در ژاپن در شرایط خاص می باشد. این شرایط خاص زمانی است که حضور والدین برای نگهداری از فرزندان زیر 7 سال فرد متقاضی مورد نیاز باشد و یا حضور آن ها برای نگهداری از متقاضی و یا همسرش در زمان بارداری الزامی باشد. علاوه بر این شرایط زیر نیز باید فراهم باشد:

  • میزان درآمد متقاضی و همسر، 8 میلیون ین یا بیشتر باشد.
  • والدین باید در یک مکان با آن ها زندگی کنند.
  • یا والدین متقاضی، یا والدین همسر می توانند به ژاپن بیایند و والدین هر دو نمی توانند آن ها را در ژاپن همراهی کنند.
مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزا کاری به ژاپن

کار در ژاپن و مدارک مورد نیاز ویزای کار ژاپن

اولین گام در اقدام برای مهاجرت کاری به ژاپن به عنوان نیروی کار ماهر خارجی، تکمیل فرم درخواست صدور گواهی صلاحیت می باشد. فرم مربوطه را می توانید از لینک زیر دانلود کنید.

برای اینکه متقاضی به عنوان یک نیروی کار ماهر خارجی شناخته شود، باید یک فرم محاسبه دقیق امتیازات، مربوط به فعالیتی که قصد مشارکت در آن را دارد، تکمیل نماید. همچنین مدارک مستند مربوط به امتیازات را ارائه دهد. این مدارک در لیست زیر عنوان شده اند.

  • سابقه تحصیلات: ارائه نسخه های مدارک دانشگاهی.
  • سابقه کار: شما باید مدارکی مانند گواهی کار و ترک کار ارائه کنید.
  • سن: تأیید از طریق پاسپورت شما انجام می پذیرد.
  • درآمد سالانه: اگر در حال حاضر در ژاپن درآمد دارید، باید گواهی مربوط به پرداخت مالیاتی خود را که توسط اداره شهرداری ژاپن صادر شده است، ارائه دهید. درآمد سالیانه شما بر اساس قانون مالیات بر درآمد ژاپن قابل ارزیابی است و ممکن است از کل حقوق سالانه شما متفاوت باشد. شما می توانید هر گونه درآمد از شرکت های خارجی را نیز شامل کنید.
  • امتیازات بیشتر: برای دریافت این امتیازات باید بتوانید ادعای خود را ثابت کنید.
مراکز کاریابی در کشور ژاپن

کار در ژاپن و مزایای ویزای نیروی کار ماهر خارجی

ویزای HSP یا نیروی کار ماهر خارجی در ژاپن، مزایایی نسبت به ویزای استاندارد کار در ژاپن دارد. دولت ژاپن برای جذب نیروی کار ماهر مزایایی را برای این افراد قائل شده است و سخت گیری ها را کمتر کرده است. برخی از این مزایا در زیر عنوان شده است.

  • برخلاف ویزای کار استاندارد، به جای 5 سال کار در ژاپن، پس از 3 سال می توان برای اخذ اقامت دائم ژاپن اقدام کرد.
  • امکان همراهی والدین با خانواده متقاضی
  • امکان کار برای همسر متقاضی بدون نیاز به تحصیلات و سابقه کار مرتبط
  • سرعت بیشتر در بررسی درخواست متقاضی
  • انواع دیگر ویزا معمولاً تا سقف سه سال صادر می شوند، اما این نوع ویزا از ابتدا برای مدت 5 سال صادر می شود.

کار در ژاپن و نرخ بیکاری در ژاپن

نرخ بیکاری در یک کشور از جمله عوامل مهمی است که باید در زمان تصمیم گیری در مورد مهاجرت به آن کشور مورد بررسی قرار گیرد. نرخ بیکاری پایین می تواند متضمن یافتن کار در کشور بیگانه باشد. بازار کار در کشور ژاپن با نرخ بیکاری 2.4 در وضعیت مناسبی می باشد و افراد متخصص و نیروی کار ماهر شانس بالایی جهت کاریابی در این کشور دارند. براساس آخرین آمار ارائه شده نرخ بیکاری ژاپن در سال 2018 به میزان 2.4 گزارش شده است، که کمترین میزان خود را در 24 سال گذشته تجربه کرده است. در نمودار زیر نرخ بیکاری ژاپن طی چند سال اخیر جهت بررسی متقاضیان کار در ژاپن نمایش داده شده است.

کار در ژاپن مهاجرت کاری به ژاپن

کار در ژاپن و میزان حقوق در ژاپن

از دیگر مسائل مورد توجه علاقه مندان با کار در ژاپن میزان حقوق و درآمد در این کشور می باشد. در جدول زیر میزان حقوق در ژاپن برای برخی از مشاغل مطرح در واحد ین ژاپن و دلار آمریکا نمایش داده شده است.

حرفه میانگین حقوق و دستمزد ناخالص (ین) به دلار آمریکا
توسعه دهنده نرم افزار         6،255،833 59،612
مهندس 5،243،290 51،033
مهندس مکانیک        4،554،607 47،242
مدیر فروش     9،090،909 100،175
مهندس تحقیق         5،577،272 57،800
مدیر عامل 15،271،000 150،827
مدیر کل         13،740،600 135،699
مدیر پروژه IT  7،798،000 83،980
توسعه دهنده سرب   6،617،132 67،234
مدیر پروژه      5،906،625 64،577

کار در ژاپن و مشاغل مورد نیاز 2019 ژاپن

همان طور که پیش تر اشاره شد، کشور ژاپن در سه زمینه فعالیت، نیروی کار ماهر خارجی جذب می نماید. این فعالیت ها شامل موارد زیر می باشد.

  • Advanced academic research activities

    اشخاصی که تحقیقات علمی پیشرفته انجام می دهند. در این دسته شغلی شخص باید از یک شرکت خصوصی یا دولتی در ژاپن توافق یا قرارداد کاری داشته باشد. این دسته تحت ویزای محقق یا پروفسور امکان کار در ژاپن دارند.

  • Advanced specialized / technical activities

    تکنسین و اشخاصی که کارهای فنی تخصصی انجام می دهند. در این دسته شغلی نیز شخص باید از یک شرکت خصوصی یا دولتی در ژاپن توافق یا قرارداد کاری داشته باشد. در این رده شغلی افراد به عنوان مهندس، متخصص در علوم انسانی و یا در قالب انتقال درون شرکتی ویزای کار در ژاپن را اخذ می نمایند.

  • Advanced business management activities

    اشخاصی که در زمینه مدیرت بازرگانی پیشرفته به صورت حرفه ای فعالیت می کنند و سابقه کار های مدیریت و مدیر عاملی دارند. در صورت داشتن پیشنهاد کار در ژاپن، این دسته در فعالیت های مجاز تحت ویزای مدیریت بازرگانی امکان کار دارند.

کار در ژاپن و مؤسسات کاریابی در ژاپن

برای کار در ژاپن ابتدا باید شغل مورد نظر خود را در این کشور بیابید. از جمله الزامات کاریابی در ژاپن برای متقاضیان مهاجرت کاری به ژاپن دارا بودن حداقل مدرک دانشگاهی لیسانس می باشد. نکته مهم دیگر در زمان ارسال درخواست برای یک شغل در ژاپن، ارائه رزومه مناسب می باشد. معمولا در ژاپن مرسوم است که یک عکس از شخص در رزومه درج شود. همچنین توجه داشته باشید که تسلط بر زبان ژاپنی برای کار در ژاپن بسیار مهم می باشد. برای کاریابی در ژاپن می توان از وبسایت های کاریابی که به صورت آنلاین خدمات ارائه می دهند، استفاده کرد. برخی از وبسایت های کاریابی در ژاپن در لیست زیر معرفی شده است.

  • Gaijinpot
  • CareerCross
  • Daijob
  • jobsinjapan

کار در ژاپن و وضعیت اقامت و اخذ تابعیت در ژاپن

ویزای نیروی کار ماهر خارجی در ژاپن برای مدت 5 سال صادر می گردد. امکان الحاق خانواده در این نوع ویزا نیز وجود دارد. به این معنا که همسر و فرزندان شخص نیز اقامت ژاپن را اخذ می نمایند. در شرایط خاصی امکان اخذ اقامت برای والدین نیز وجود دارد. از جمله مزایای این ویزا نسبت به ویزای استاندارد کار در ژاپن این است که پس از سه سال کار از طریق این ویزا شخص می تواند برای اخذ اقامت دائم ژاپن اقدام نماید و در نهایت این اقامت می تواند منجر به اخذ تابعیت ژاپن گردد.

پس از مشاهده ویدئو راهنمای گام به گام انتخاب مسیر مهاجرت، می توانید وکیل خود در امر مهاجرت باشید.

راهنمای گام به گام انتخاب مسیر مهاجرت

اطلاعات موجود در این وب سایت جهت بالا بردن سطح اگاهی عمومی است و موسسات همکار در ایران خدمات کاریابی ارائه نمی دهند.

کار در ژاپن و سخن پایانی

شرایط کار در ژاپن تحت ویزای نیروی کار ماهر خارجی یا HSP مورد بررسی قرار گرفت. همان طور که عنوان شد برای کار در ژاپن از طریق این ویزا علاوه بر داشتن پیشنهاد کار، باید در سیستم امتیاز بندی نیز امتیازات لازم را اخذ نمایید. در این سیستم می توان پس از 3 سال کار در ژاپن برای اخذ اقامت دائم ژاپن اقدام کرد. امید است این مقاله اطلاعات جامع و دقیق را به شما منتقل کرده باشد، برای دستیابی به اطلاعات بیشتر، می توانید با موسسه حقوقی ملک پور در وین و یا دفاتر همکار ما در ایران تماس گرفته تا از مشاوره تلفنی و حضوری بهره مند شوید. همچنین می توانید سوالات خود را در رابطه با کار در ژاپن در بخش دیدگاه های همین مقاله مطرح نموده و در سریع ترین زمان ممکن پاسخ بگیرید.

Rating: 4