مهاجرت به لیتوانی

مهاجرت به لیتوانی

مهاجرت به لیتوانی 2018 چگونه می باشد؟ هر ساله تعداد زیادی از افراد در سراسر دنیا مهاجرت به لیتوانی را انتخاب می کنند . مهاجرت به لیتوانی انواع مختلفی دارد که می توان از آن جمله به مهاجرت به لیتوانی از طریق تحصیلی , مهاجرت به لیتوانی از طریق کاری , مهاجرت به لیتوانی از طریق سرمایه گذاری و ثبت شرکت , مهاجرت به لیتوانی از طریق ازدواج , مهاجرت به لیتوانی از طریق پناهندگی و … اشاره نمود که مشاوران موسسه حقوقی ملک پور به طور خلاصه هر کدام از آن ها را برای شما شرح خواهند داد .

مهاجرت به لیتوانی از طریق ازدواج

فردی که می خواهد به اقامت کشور لیتوانی برسد , باید توسط فردی که در این کشور مدنظر ازدواج برای وی است دعوت نامه دریافت کند و همچنین دارای یک سری شرایط باشد که این شرایط عبارتند از :
الف) از نظر قانونی برای مدت حداقل ۲ سال در لیتوانی اقامت کرده باشد . در واقع باید ۲ سال از اولین اقامت قانونی وی سپری شده باشد تا بتواند کسی را به خودش ملحق کند . هر چند در تبصره این ماده که بعدا ذکر خواهیم کرد افرادی از این بند معاف شده اند و لزومی به گذشتن ۲ سال وجود نخواهد داشت .
ب) اقامت آنها حداقل برای ۱ سال دیگر دارای اعتبار باشد .
پ) شرایط مناسبی برای دریافت اقامت دائم لیتوانی از خود نشان دهد . به نظر می رسد که مناسب بودن شرایط کاملا بستگی به نظر افسر پلیس خواهد داشت و در واقع راه فراری برای اعطای این اقامت به فرد دارد.
تبصره: چنانچه اسپانسر شما متعلق به یکی از گروه های زیر باشد , الزام بندهای الف و پ محقق نخواهد شد و شما می توانید سریعا به خانواده ملحق شوید :
•    بیگانه ای که در لیتوانی پناهنده شده است . چنانچه اسپانسر شما یک پناهنده باشد , شما نیازی نیست شرایط بند الف و پ را در وی اثبات نمایید .
•    محققان که اقامت موقت لیتوانی را دارند و یا معلمانی که در مقاطع بالای آموزشی ورود پیدا کرده اند . اگر اسپانسر شما این افراد باشند دیگر نیازی نیست شرایط بند الف و پ را در وی اثبات نمایید .
•    کارگزاران مجرب که اقامت موقت لیتوانی را دارند. (از طریق بلوکارت) اگر اسپانسر شما یک کارگر خارجی دارای بلوکارت باشد دیگر نیازی نیست شرایط بند الف و پ را در وی اثبات کنید .
•    کارآموزان .
علاوه بر این موارد هر اسپانسر باید از لحاظ مالی نیز درآمد مشخصی داشته باشد تا بتواند افرادی را به خودش در کشور میزبان ملحق کند.این درآمد در هر کشور بسته به درآمد سرانه آن کشور تعیین می شود.درآمد سرانه کشور لیتوانی در سال ۲۰۱۶، ۷۷۲ یورو بوده است.پس وی برای اسپانسر شدن احتیاج به داشتن چنین درآمدی در ماه به ازای خودش و نصف آن به ازای هر فردی که به شما ملحق می شود،دارد.
می توان گفت مهاجرت به کشور لیتوانی از طریق ازدواج چیزی در حدود ۲ الی ۴ ماه طول می کشد و برای اخذ آن ارائه مدارکی که شرایط قانونی مورد نیاز مذکور را اثبات می کند مورد نیاز است.
شایان ذکر است که اخذ اقامت لیتوانی از طریق ازدواج با اخذ تابعیت آن متفاوت است.اگر همسر قصد اخذ تابعیت لیتوانی را داشته باشد،شرط است که شرایط عمومی اخذ تابعیت را که به شرح زیر می باشد دارا باشد:
•    آزمون زبان این کشور را گذرانده باشد .
•    ارائه مدارکی که حق اقامت فرد در لیتوانی را تایید می کند .
•    بیش از نیمی از ۱۰ سال اخیر را در این کشور سپری کرده باشد .
•    از یک پشتوانه قانونی بهره مند باشد .
•    آزمون قانون اساسی لیتوانی را گذرانده باشد .
•    فرد اراده خود را برای اخذ تابعیت خود ارائه کرده و تابعیت سابق خود را ترک کند .
سوگند وفاداری به جمهوری لیتوانی بخورد.

مهاجرت به لیتوانی از طریق کاری

برای گرفتن اقامت با ویزای کار،فرد باید قبل از ورود به کشور لیتوانی اجازه کار در این کشور را بدست بیاورد.این جواز فقط در صورتی به فرد داده می شود که یک متخصص خوب مورد نیاز باشد و چنین متخصصی در کشور لیتوانی وجود نداشته باشد.
فرد ابتدا باید یک کارفرمای لیتوانی پیدا کند که تمایل به استخدام کردن وی داشته باشد.پس از تایید مدارک کار،مدارک اقامت نیز باید تایید شوند.
قبل از تایید مدارک مجوز کار در لیتوانی،سازمان کار لیتوانی باید یک موقعیت خالی در این کشور ثبت کند.این موقعیت باید حداقل ۱ ماه قبل از ارائه مدارک مجوز کاری ثبت شده باشد.در طول این ۱ ماه شهروندان لیتوانیایی و افراد دارای اقامت دائم لیتوانی،در صورت داشتن شرایط مورد نظر کارفرما باید حق تقاضا برای این جای خالی را داشته باشند.اما اگر در طول این ۱ ماه،کارفرمای لیتوانیایی نتواند یک نامزد مناسب از بین این افراد پیدا کند فرد بیگانه می تواند مدارک خود را برای تقاضای کار به کارفرما ارسال کند.
فرد بیگانه ای که قصد کار در لیتوانی را دارد باید یک مدرک مناسب از یک منطقه مناسب را دارا باشد.این مدرک حامی اوست.(گواهی اتمام دوره ها،سمینارها،آموزش های فنی و عملی،دیپلم و …)
فرد بیگانه باید حداقل سابقه ۱ سال سابقه کار در ۲ سال گذشته در یک منطقه مناسب را دارا باشد و مدارک اثبات کننده آن را نیز ارائه کند.محل ارائه مدارک برای ویزای کار در لیتوانی،یک دفتر تبادل نیروی کار محلی است.
بعد از طی شدن این پروسه تا صدور مجوز کار حدودا ۲۰ روز طول می کشد.
بعد از ارائه مدارک مجوز کار در لیتوانی،مدارک مربوط به اقامت باید ارائه شود.
محل ارائه مدارک مربوط به اخذ جواز اقامت لیتوانی،مامور دیپلماتیک یا کنسولگری لیتوانی در کشور بیگانه و یا اداره مهاجرت لیتوانی در خود این کشور می باشد.
بعد از طی شدن این پروسه،جواز اقامت در لیتوانی طی ۲ تا ۴ ماه صادر خواهد شد.

مهاجرت به لیتوانی از طریق پناهندگی

نکاتی در زمینه روند قانونی پناهندگی در کشور لیتوانی :
•    فرد بیگانه درخواست پناهندگی خود را به طرق زیر اعلام و ارسال می کند:
•    به گذرگاه های مرزی جمهوری لیتوانی،یا در قلمرو لیتوانی که برای حفاظت مرزی دولت مرزهای حقوقی بر آن تدوین شده است.
•    به اداره پلیس.
•    به مراکز ثبت نام اتباع بیگانه.
•    پناهنده به نمایندگی از اعضای زیر سن قانونی خانواده اش نیز درخواست پناهندگی را ارسال می کند.
•    بیگانه صغیر زیر سن قانونی،بعد از درخواست پناهندگی طبق قانون مورد بازداشت موقت قرار می گیرد.
•    پروسه تنطیم و بررسی تقاضای پناهندگی،تصمیم گیری و اجرای تصمیمات باید توسط وزیر کشور انجام شود.
•    در طول بررسی تقاضانامه پناهندگی،فرد از حقوق و وظایف زیر برخوردار است:
•     در کمپ پناهندگان جای داده شود و از خدمات آن بهره مند شود.
•    مدارک وی برای درخواست پناهندگی بررسی شود.
•    از کمک های حقوقی تضمین شده توسط دولت بهره مند شود.
•    در موارد مربوط به تقاضای پناهندگی بتواند برای استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی غرامت دریافت کند.
•    از خدمات مترجمی رایگان برخوردار شود.
•    خدمات درمانی فوری و خدمات اجتماعی موجود در مرکز ثبت اشخاص بیگانه را دریافت کند.
•    اجازه ماهانه برای ملاقات و دیدار از نمایندگان سازمان پناهندگی را داشته باشد.
•    بتواند نمایندگان دفتر کمیساریای عالی را ملاقات نماید.
•    از سایر قوانینی که تحت قوانین کشور لیتوانی و عهدنامه های بین المللی  تضمین شده اند بهره مند شوند.
•    پناهنده صغیر حق دارد در مدارس عمومی تحصیل کند .

مهاجرت به لیتوانی از طریق تولد و تابعیت

تابعیت دو اصل  دارد : خاک و خون . طبق اصل خاک هر کس که در کشور مورد نظر به دنیا می آید تابعیت آن کشور را به صورت خودکار تحصیل می کند و طبق اصل خون تابعیت هر کس بستگی به تابعیت پدر و مادر وی دارد.هر کشوری یکی از این اصول را به صورت اصلی و دیگری را به صورت فرعی پذیرفته است .
در ماده ۸ قانون شهروندی کشور لیتوانی موارد تحصیل تابعیت ذکر شده اند که طبق بند ۱ آن کودکی که هم پدر و هم مادر وی تابعیت کشور لیتوانی را دارا باشند، بدون توجه به اینکه وی در لیتوانی یا در سایر کشورها متولد شده باشد شهروند این کشور محسوب خواهد شد.یعنی اگر کسی در کشوری غیر از لیتوانی به دنیا بیاید اما پدر و مادر وی لیتوانیایی باشند نیز شهروند کشور لیتوانی محسوب خواهد شد.
طبق بند ۱ و ۲ماده ۱۱ قانون شهروندی لیتوانی کودکی که در خاک کشور لیتوانی متولد شود و پدر و مادر وی ناشناخته باشند باید فرض بر این قرار بگیرد که این فرد در لیتوانی متولد شده است.این فرد شهروند لیتوانی محسوب می شود مگر آنکه مدارکی بدست آید که چیزی غیر از این موضوع را محرز کند.در این صورت کودک تابعیت کشور لیتوانی را دارا نخواهد شد.
از این بند می توان دریافت که کشور لیتوانی به صورت فرعی اصل تابعیت خاک را نیز پذیرفته است و حتی نسبت به آن سختگیری زیادی نکرده است.در حقیقت طبق این بند فروض زیادی را اماره قانونی لیتوانیایی بودن فرد دانسته است و خلاف آن را منوط به اثبات دانسته است.

مهاجرت به لیتوانی از طریق توریستی

برای گرفتن ویزای شنگن به کجا باید مراجعه کنید؟
•    زمانی که فرد می خواهد فقط به یکی از کشورهای محدوده شنگن سفر کند، او باید به سفارت یا کنسول همان کشور مراجعه کند.
•    اگر متقاضی می خواهد به ۲ یا ۳ کشور عضو شنگن سفر کند، پیشنهاد ما این است که به سفارتی مراجعه کند که روزهای بیشتری در کشور مربوط به آن اقامت دارد و در واقع مقصد اصلی وی است.
•    اگر متقاضی مقصد خاصی ندارد و فقط قصد یک دیدار تصادفی از کشورهای مختلف شنگن را دارد،وی باید به سفارت اولین کشوری که به آن ورود می کند مراجعه کند.
•    بعد از آنکه سفارت کشور مورد نظر معین شد، فرد باید به سفارتی مراجعه کند که در حوزه اقامت وی صلاحیت دارد.
مدارک مورد نیاز برای تقتضای ویزای کشور لیتوانی :
•    تقاضانامه ویزا را دانلود و آن را به صورت کامل پر کنید.فرم می تواند به صورت دست نویس یا تایپ شده ارائه شود.فرد نیز باید در محلی که برای امضا تعیین شده است امضا کند.
•    شما باید مراقب باشید که هیچ جای خالی در فرم باقی نگذارید.حتی اگر قسمتهایی وجود دارد که مربوط به شما نیستند، باید آنها را با نوشتن “بدون جواب” پر کنید.
•    اگر متقاضی صغیر باشد والدین او باید به صورت دستی فرم را پر کنند و آن را امضا کنند.
•    در مواردی که فرم به صورت دست نویس پر می شود، استفاده از خودکار مشکی پیشنهاد می شود.
•    ۲ قطعه عکس باید به پرونده شما ضمیمه شود.
•    این عکسها باید عکس پاسپورتی شما باشند.
•    عکس باید رنگی، تمام چهره و با زمینه سفید باشد.
•    پاسپورتها و کپی آنها مورد نیاز است.
•    پاسپورت شما باید برای ۳ ماه بیش از طول مدتی که برای آن درخواست ویزا کرده اید اعتبار داشته باشد.
•    یک کپی از رزرو بلیط برگشت شما مورد نیاز است.به شما توصیه می شود قبل از دریافت ویزا بلیط قطعی را خریداری نکنید.
•    بیمه درمانی سفر شما که حداقل ۳۰,۰۰۰ یورو  را حمایت می کند.
•    شما برای اخذ ویزای شنگن نیاز به یک بیمه سفر دارید تا هزینه های تضمین بازگشت شما به وطنتان و هزینه های درمان اورژانسی شما در حوزه شنگن را پوشش دهد.
•    این بیمه باید برای همه کشورهای عضو شنگن معتبر باشد.
•    گواهی بیمه باید در زمان تقاضا دادن برای ویزای کشور ارائه شود.
•    اگر ویزای شما مورد قبول واقع نشود، شما میتوانید از کنسول یا سفارت مربوطه تقاضای ارائه مدارکی دال بر این موضوع را بکنید تا با ارائه مجدد آن بیمه سفر را لغو کرده و پول خود را پس بگیرید.
•    یک نامه درباره اهداف سفر به لیتوانی و دیدن این کشور
•    تاریخ و شماره پروازی که رزرو کرده اید.
•    مدارک مربوط به رزرو هتل در کشور لیتوانی
•    مدارک اثبات وضعیت مدنی(عقدنامه، شناسنامه فرزندان، مدارک مرگ همسر)
•    وسایل معیشت(اثبات وجود سرمایه کافی برای مدتی که فرد قصد ماندن در لیتوانی را دارد)
•    کسانیکه می خواهند به لیتوانی وارد شوند باید در زمان دادن تقاضانامه ویزا به ازای هر روز زندگی در لیتوانی ۴۰ یورو داشته باشند.

در پایان از مطالب گفته شده می توان چنین برداشت نمود که برای مهاجرت به لیتوانی راه های متفاوت و متنوعی وجود دارد که هر فرد با توجه به شرایط و موقعیت خود یکی از آن ها را انتخاب می نماید . همچنین با مهاجرت به لیتوانی و گذراندن زمان مشخص شده ای می توان به اقامت دائم و تابعیت این کشور دست یافت .  ما در این مقاله سعی نمودیم به بررسی شرایط مهاجرت به لیتوانی بپردازیم . شما چنانچه خواهان اطلاعات بیشتری در زمینه مهاجرت به لیتوانی هستید , می توانید از مشاوران موسسه حقوقی ملک پور در وین و یا دفاتر همکار ما در ایران کمک بگیرند .

 

5 پاسخ
  1. مهدي گفته:

    با سلام واحترام
    اينجانب مهندس عمران با 20 سال سلبقه كار مي باشم.متأهل ويك فرزند دارم 2سئوال حضورتان داشتم:
    1) وضعيت كار در زمينه پروژه هاي عمراني چطوره؟
    2) آيا مؤسسه شما در خصوص معرفي كارفرما ميتونه كمك كنه؟

    پاسخ
  2. پوریا صالحی گفته:

    آقا 42 ساله هستم متاهل و 2 فرزند / لیسانس پرستاری و 19 سال سابقه کار/ در حرفه ی خودم یا غیرحرفه خودم جهت مهاجرت به لیتوانی راهنمایی میخواستم/ ممنون

    پاسخ
    • M.N گفته:

      با سلام و عرض ارادت. شرایط و رزومه شما باید مورد بررسی قرار گیرد. برای اخذ اطلاعات در این زمینه می توانید با دفاتر ما از طریق شماره ۴۹۱۹۶۰۰۰ (۰۲۱) ارتباط بگیرید.

      پاسخ
    • M.N گفته:

      با سلام و عرض ارادت.
      شرایط و رزومه شما باید مورد بررسی قرار گیرد. برای اخذ اطلاعات در این زمینه می توانید با دفاتر ما از طریق شماره ۴۹۱۹۶۰۰۰ (۰۲۱) ارتباط بگیرید.

      پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.