اقامت ترکیه و بررسی آن

  • اقامت ترکیه و شرایط عمومی
  • اقامت ترکیه از طریق تحصیل
  • اقامت ترکیه از طریق کار
  • اقامت ترکیه از طریق سرمایه گذاری
  • اقامت ترکیه از طریق ازدواج
  • اقامت ترکیه از طریق تولد
  • اقامت ترکیه از طریق پناهندگی
  • اقامت ترکیه و ویزای توریستی ترکیه
  • اقامت ترکیه و هزینه های زندگی
  • اقامت ترکیه و مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزا
  • اقامت ترکیه و شرایط اقامت و تابعیت
اقامت ترکیه اقامت ترکیه

شما می توانید شرایط خود و اطلاعات تماس را از طریق فرم ارزیابی وارد کرده تا مشاوران ما شرایط شما را بررسی کرده و در کوتاه ترین زمان ممکن با شما تماس بگیرند.

اقامت ترکیه و مقدمه ای بر آن

اقامت ترکیه و مهاجرت به ترکیه از روش های مختلف و نکات مهم آن در این مقاله مورد بررسی و تحلیل علمی قرار می گیرد. تمامی نکات مهم و اصلی درباره اقامت ترکیه در این مقاله مورد بررسی قرار خواهند گرفت. ما در این مقاله می خواهیم به صورت کلی راه های اخذ اقامت ترکیه را بررسی کرده و به طور ویژه درباره اقامت ترکیه و مهاجرت به ترکیه و شرایط آن مباحثی را مطرح کرده و در پایان پیشنهادات خود را ارائه کنیم. شما همواره می توانید با کارشناسان موسسه حقوقی ملک پور در تمامی زمینه های مرتبط با مهاجرت مشاوره تخصصی داشته و همچنین از ویدئوها و مقالات موسسه دیدن فرمایید.

کشور ترکیه کشوری توریستی واقع در آسیای غربی و شبه جزیره بالکان در جنوب شرق اروپا، دارای دو بخش اروپایی و آسیایی بوده که با کشورهای یونان، قبرس، بلغارستان، گرجستان، ارمنستان، نخجوان آذربایجان، عراق و سوریه مرز مشترک دارد. پایتخت این کشور شهر استانبول و زبان رسمی آن ترکی می باشد. دین رسمی این کشور اسلام می باشد. ترکیه علی رغم اروپایی بودن هنوز عضو رسمی و پذیرفته شده اتحادیه اروپا محسوب نمی شود.

مهاجرت به ترکیه

اقامت ترکیه و شرایط عمومی

اقامت ترکیه و مهاجرت به ترکیه امروزه طرفداران بسیار زیادی دارد. به منظور اخذ اقامت ترکیه و زندگی در ترکیه می بایست دارای شرایطی باشید که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.

از جمله مزایای اقامت ترکیه می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • قرار گرفتن در بین کشورهای اروپایی
  • اقتصاد و صنعت رو به رشد
  • دین و فرهنگ بسیار مشترک با مردم ایران
  • نزدیکی به ایران
  • عدم نیاز به اخذ ویزای ورود به این کشور برای شهروندان ایران

روش های اخذ اقامت ترکیه شامل 6 دسته تحصیلی، کاری، سرمایه گذاری، پناهندگی، ازدواج و تولد می باشند که در ادامه به صورت کلی در مورد هر یک از این موارد توضیحاتی را ارائه خواهیم کرد.

اقامت ترکیه از طریق تحصیل

تحصیل در ترکیه یکی از راه های اخذ اقامت ترکیه می باشد. نظام آموزشی ترکیه از روش فرآیند بولونیا پیروی می کند. تحصیل در این کشور تحت نظارت وزارت آموزش و پرورش ملی بوده و غالباً دولتی می باشد. تحصیل در این کشور از پیش دبستانی تا دانشگاه امکان پذیر است. تحصیل در دوره پیش دبستانی تا 6 سالگی، دبستان از 6 تا 14 سال به صورت اجباری و رایگان، از 14 تا 18 سال در دبیرستان و هنرستان و در انتها از 18 سال به بالا در دانشگاه امکان پذیر خواهد بود. تحصیل در ترکیه در مقطع فوق دیپلم فنی 2 ساله، لیسانس 4 ساله، فوق لیسانس 2 ساله و دکترا 3 تا 5 ساله می باشد و زیر نظر اداره آموزش عالی ترکیه (YOK) برگزار می شود.

دبیرستان ها در ترکیه به 6 گروه عمومی (Duz Liseleri)، هنرستان (Meslek Lisereli)، آناتولی (Anadolu Lisereli )، ویژه (Super Lisereli)، علوم و فنون (Fen Lisereli) و مدارس خصوصی (Ozel Lisereli) تقسیم بندی می شوند.

رشته های پرطرفدار در کشور ترکیه به صورت زیر می باشند:

  • علوم کامپیوتر
  • روانشناسی
  • گردشگری
  • مهندسی صنعتی
  • روابط بین الملل
  • طراحی گرافیک
  • زبتن و ادبیات ترکی، طراحی صنعتی
  • عمران
  • ریاضیات
  • مدیریت بازرگانی
  • بیوتکنولوژی
  • انرژی اتمی
  • مهندسی IT
  • کشاورزی و جنگلداری
  • پزشکی
  • زمین شناسی

از جمله دانشگاه های معتبر ترکیه می توان به دانشگاه های ملی فنی خاورمیانه (METU)، بوسفور استانبول، فنی استانبول با آزمون ورودی و نمره زبان بالا؛ دانشگاه های خصوصی بیلکنت، سابانچ و کوچی بدون آزمون ورودی و نیازمند نمره زبان انگلیسی بالا؛ دانشگاه های علوم پزشکی ملی با آزمون ورودی و دانشتن زبان ترکی؛ و دانشگاه های پزشکی خصوصی بدون آزمون ورودی و با داشتن نمره زبان بالا اشاره کرد.

میانگین هزینه تحصیل در مقاطع دانشگاهی در ترکیه در دانشگاه های دولتی بین 500 تا 2200 دلار، دانشگاه های خصوصی از 4000 تا 20000 دلار و دانشگاه های علوم پزشکی از 15000 تا 25000 دلار می باشد.

آزمون ورودی دانشگاه های بین المللی شامل امتحان ریاضی، تفکر تحلیلی،  مهارت های حل مسئله و زبان انگلیسی می باشد.

بورسیه تحصیلی در ترکیه به سه نوع بورسیه وزارت آموزش و پرورش ترکیه ویژه شهروندان کشورهای آسیای مرکزی، آفریقا، خاورمیانه و شرق اروپا؛ بورسیه مریت (Merit) دانشگاه های خصوصی بدون شرط اخراج دانشجو (در صورت بد بودن وضعیت تحصیلی) و بورسیه دولت ترکیه ویژه شهروندان ترکیه و شهروندان خارجی ترکیه ای الاصل تقسیم بندی می شود. هم اکنون بیش از 15000 دانشجوی خارجی در حال تحصیل در دانشگاه های ترکیه هستند. این بورسیه ها شامل پوشش هزینه های تحصیلی، زندگی، سفر، اسکان و تحصیل می باشند.

مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای تحصیلی ترکیه به شرح زیر می باشد:

  • پاسپورت
  • عکس پاسپورتی
  • رضایتنامه برای کودکان زیر 18 سال
  • نامه پذیرش از دانشگاه
  • رسید پرداخت شهریه دانشگاه
  • اظهارنامه تمکن مالی و یا نامه از سوپروایزر
  • نمره زبان ترکی و یا انگلیسی بسته به نیاز دانشگاه و یا محل کار (عموما نمره آیلتس بالای ۶ برای ویزای تحصیلی)

شرایط کار دانشجویی و ویزای همراه:

دانشجویان دوره کارشناسی ارشد و دکترا می توانند حداکثر 20 ساعت در هفته را به کار دانشجویی بپردازند. همچنین امکان تبدیل ویزای دانشجویی به ویزای کار برای فارغ التحصیلان دوره ارشد و دکترا و ورود به بازار کار ترکیه وجود خواهد داشت.

همچنین امکان اخذ ویزای همراه برای مقاطع فوق لیسانس و دکترا وجود خواهد داشت.

تحصیل در ترکیه
تحصیل دکترا در ترکیه
تحصیل داروسازی در ترکیه
تحصیل پزشکی در ترکیه

اقامت ترکیه از طریق کار

به منظور اخذ اقامت ترکیه از طریق کار و مهاجرت کاری به ترکیه می بایست از کارفرمایی در ترکیه پیشنهاد کاری داشته باشید. شهروندان ایرانی به دلیل امکان سفر بدون‌ ویزا به ترکیه تا ۹۰ روز می توانند به صورت حضوری در کاریابی های بین المللی ترکیه اقدام به جستجوی کار کرده و یا از داخل ایران به وبسایت های ارائه کننده فرصت های شغلی بین المللی در ترکیه مراجعه کرده و اقدام به جستجوی کار کنند. پس از یافتن کار و اخذ موافقت کارفرمای ترکیه ای، کارفرما می بایست درخواست جذب نیروی خارجی را طی ۱۰ روز کاری در وبسایت وزارت کار و امنیت اجتماعی ترکیه به ثبت رسانده و سپس کارجو تا ۹۰ روز وقت خواهد داشت تا درخواست خود را به همراه کلیه مدارک مورد نیاز به سفارت یا کنسولگری ترکیه تحویل دهند و کارت اقامت خود را به همراه ویزای کار ترکیه دریافت کنند.

لازم به ذکر است دانستن زبان ترکی به دلیل اندک بودن فرصت های شغلی به زبان انگلیسی جزو امتیازات و الزامات کار در ترکیه می باشد. همچنین ویزاهای کاری دیگری به نام های ویزای کار هنرمندان، ورزشکاران، خبرنگاران، تعمیرکاران فنی و اساتید دانشگاه نیز برای کار در ترکیه وجود دارند.

هزینه درخواست ویزای کار ترکیه برای ایرانیان ۶۱۵ لیر برای ویزای کار بعلاوه ۷۲ لیر برای کارت اقامت می باشد. ایرانیان نیازی به پرداخت هزینه ویزای ورود به کشور ترکیه نخواهند داشت.

اسامی برخی از مشاغل مورد نیاز در کشور ترکیه به شرح زیر می باشد:

  • کارشناس اقتصادی
  • IT و مهندس کامپیوتر
  • مدیر رستوران های زنجیره ای
  • مهندس

میانگین حقوق در ترکیه برای کارگران بین المللی از ۳۵۰۰۰ تا ۱۰۵۰۰۰ دلار متغیر است.

کار در ترکیه
کاریابی در ترکیه
اخذ اقامت در ترکیه از طریق کار
مدارک لازم برای اخذ ویزای کار در ترکیه

اقامت ترکیه از طریق سرمایه گذاری

اخذ اقامت ترکیه از طریق سرمایه گذاری در ترکیه به چند روش امکان پذیر است. این روش ها شامل ثبت شرکت، خرید ملک، سرمایه گذاری در بخشهای اقتصادی، سرمایه گذاری از طریق خرید سهام و اوراق بهادار، سرمایه گذاری در بانک های ترکیه و سرمایه گذاری بدون حق کار می باشد. این سرمایه گذاری ها براساس قانون کشور ترکیه به شهروندی و تابعیت ترکیه منجر خواهند شد.

حداقل شرایط مورد نیاز برای سرمایه گذاری در ترکیه داشتن حداقل ۱۸ سال تمام و داشتن طرح توجیه اقتصادی می باشد. حداقل سرمایه مورد نیاز برای ثبت شرکت از طرق مختلف حداقل ۱ میلیون و ۵۲۷ هزار و ۵۷ لیر، برای خرید ملک حداقل ۲۵۰ هزار دلار و برای سرمایه گذاری از طرق مختلف حداقل ۵۰۰ هزار دلار می باشد.

از جمله سودآورترین صنایع ترکیه برای سرمایه گذاری می توان به صنایع کشاورزی، اتومبیل، پوشاک، معدن، املاک و گردشگری اشاره کرد.

از جمله مسائلی که برای سرمایه گذاران در ترکیه می تواند دارای اهمیت باشد، میزان مالیات شرکت ها در ترکیه است، در نمودار زیر میزان مالیات در ترکیه در سال های اخیر را می توانید مشاهده کنید.

اقامت ترکیه اقامت ترکیه
خرید ملک در ترکیه
کارآفرینی در ترکیه
ثبت شرکت در ترکیه

اقامت ترکیه از طریق ازدواج

اخذ اقامت ترکیه از طریق ازدواج با شهروند ترکیه یکی از راه های اخذ اقامت ترکیه می باشد. به این منظور متقاضیان می بایست بالای ۱۸ سال بوده و حداقل ۳ سال از زندگی مشترکشان گذشته باشد تا بتوانند درخواست اقامت دائم ترکیه از طریق ازدواج را ارائه دهند. همچنین زوجین می بایست اثبات کنند که با هم زندگی کرده اند و تمکن مالی برای زندگی مشترک را دارند، مساله امنیتی نداشته باشند و حداقل مسکن مورد نیاز برای زندگی مشترک را دارا باشند. در صورت اخذ اقامت ترکیه از طریق ازدواج پس از ۵ سال امکان درخواست شهروندی ترکیه امکان پذیر می باشد.

فایل تصویری موسسه ملک پور در مورد ازدواج با خارجی

video اقامت ترکیه
مقاله مرتبط
اخذ اقامت ترکیه از طریق ازدواج

اقامت ترکیه از طریق تولد

اخذ اقامت ترکیه از طریق تولد از اصول خاصی پیروی می کند. ترکیه جزو کشورهای تابع اصل خون شناخته می شود، به این معنی که صرف تولد فرزند در این کشور برای شهروندان غیر ترکیه ای منجر به اخذ اقامت و تابعیت فرزند نخواهد شد مگر اینکه یکی از والدین فرزند شهروند ترکیه باشند تا بتوان برای فرزند اقدام به اخذ اقامت و شهروندی ترکیه کرد. هرچند اخذ اقامت برای فرزند به معنای اخذ اقامت والدین نمی باشد و حقی برای آن ها ایجاد نخواهد کرد. همچنین شهروندان ترکیه ای در صورت قبولی فرزند خواندگی یک غیر ترکیه ای زیر ۱۸ سال می توانند برای آن کودک درخواست اقامت و تابعیت ترکیه نمایند. به این منظور می بایست گواهی تولد فرزند، اثبات تمکن مالی برای تامین هزینه های زندگی خود و فرزند و اثبات داشتن مسکن برای زندگی را به همراه مدارک هویتی خود و فرزند برای اخذ ویزای مربوطه به اداره مهاجرت ترکیه ارائه دهند.

فایل تصویری موسسه ملک پور در مورد قواعد تولد

video اقامت ترکیه
مقاله مرتبط
اخذ تابعیت ترکیه از طریق تولد

اقامت ترکیه از طریق پناهندگی

موسسه حقوقی ملک پور به دلیل خطرات و عواقب زیاد هیچ گونه خدماتی در زمینه پناهندگی ارائه نمی دهد و این مطلب تنها به دلیل بالا بردن آگاهی مخاطبین درباره این موضوع و امتناع از انتخاب آن بیان می شود.

اقامت ترکیه از طریق پناهندگی یکی از راه های اخذ اقامت این کشور به شمار می آید. پناهنده به شخصی گفته می شود که به دلایل نژادی، مذهب، عقیده و طرز تفکر و دیدگاه و دلایل مشابه امکان ماندن در کشور خود را نداشته و در خطر آزار و اذیت، شکنجه، تعقیب، مجازات و مرگ قرار داشته باشد. کشور پناهنده پذیر موظف است بر اساس کنوانسیون وین حداقل امکانات مورد نیاز زندگی را برای افراد پناهجو فراهم آورد. به همین خاطر بسیاری از کشورها شرایط بسیار سخت و طاقت فرسایی را برای پناهجویان فراهم کرده اند تا از این طریق مانع پناهندگی افراد و متحمل شدن هزینه برای دولت شوند. این روش بدیل عدم امکان بازگشت به کشور مبدا و شرایط دشوار زندگی در کمپ ها و طولانی بودن فرآیند پیگیری پرونده ها به هیچ وجه توصیه نمی شود و پیشنهاد می شود که با راه های قانونی مهاجرت از جمله تحصیل، کار، سرمایه گذاری و ازدواج جایگزین گردد.

به منظور پناهندگی و اخذ اقامت ترکیه از این طریق می بایست به محض ورود به خاک ترکیه درخواست پناهندگی خود را به افسر پلیس و یا نمایندگی سازمان ملل در امور پناهندگان در ترکیه تسلیم نموده و رسید دریافت نمود. پس از این مرحله زمانی برای مصاحبه اولیه با پلیس و سپس نمایندگی سازمان ملل در امور پناهندگان برای شخص متقاضی تعیین خواهد شد به دلیل تعداد زیاد درخواست های پناهندگی به کشور ترکیه طولانی خواهد بود. سپس در صورت قبولی کیس پناهجو در نوبت تعیین کشور پناهنده پذیر قرار خواهد گرفت و در صورت رد درخواست امکان درخواست تجدیدنظر در پرونده وجود خواهد داشت که در اکثر موارد امکان ردی درخواست بسیار بالا می باشد. در انتها و‌در صورت قبولی پناهجو به کشور مورد نظر فرستاده خواهد شد و یا زمان بازگشت به کشور مبدا برای وی تعیین خواهد شد.

لازم به ذکر است پناهجو در طول مدت تعیین نتیجه درخواست می تواند خود اقدام به تهیه مسکن نموده و یا در خانه های موقت و یا کمپ های ویژه پناهجوبان زندگی کنند. همچنین امکان کار موقت تا زمان تعیین نتیجه درخواست پناهندگی به دلیل تامین هزینه های زندگی برای پناهجو وجود خواهد داشت.

فایل صوتی موسسه ملک پور در مورد قواعد پناهندگی – بخش اول

audio اقامت ترکیه

فایل صوتی موسسه ملک پور در مورد قواعد پناهندگی – بخش دوم

audio اقامت ترکیه

اقامت ترکیه و ویزای توریستی ترکیه

ترکیه به دلیل وجود عهدنامه مودت بین دو کشور شرایط آسانی را برای ورود به کشور ترکیه برای ایرانیان در نظر گرفته است. به این صورت که برای سفر های توریستی کوتاه مدت تا سقف ۹۰ روز نیازی به ویزا برای ورود به کشور ترکیه نبوده و تنها با داشتن پاسپورت و ارائه آن به افسر مهاجرت در مرز ترکیه و مهر ورود به کشور ترکیه می توان اقدام به سفر به کشور ترکیه نمود.

اقامت ترکیه و هزینه های زندگی

مهمترین فاکتورهای محاسبه هزینه زندگی در هر کشوری شامل مسکن، خورد و خوراک و رفت و آمد می باشد که در ادامه به طور مختصر به آن ها خواهیم پرداخت. میانگین هزینه زندگی در پایتخت ترکیه برای هر نفر ماهیانه ۱۵% کمتر از ایران است. به عنوان مثال میانگین هزینه اجاره مسکن در پایتخت ترکیه نسبت به پایتخت ایران 56% کمتر است. در حالی که میانگین هزینه خورد و خوراک در پایتخت این کشور حدود 8% کمتر از تهران است. در حالی که هزینه رفت و آمد با خودروی شخصی در آنکارا به دلیل گرانی بنزین نسبت به ایران بسیار گران تر می باشد، هزینه رفت و آمد با مترو و اتوبوس و متروباس هم سطح تهران می باشد. به طور کلی میانگین هزینه زندگی برای هر نفر در آنکارا پایتخت ترکیه بین ۴۰۰ تا ۵۰۰ دلار می باشد که این مبلغ شامل هزینه مسکن، خورد و خوراک و رفت و آمد معمول می باشد. لازم به ذکر است هر دلار معادل ۶.۲۰ لیر می باشد.

اقامت ترکیه و مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزا

به منظور اخذ اقامت ترکیه به دلایل غیر توریستی داشتن شرایط و مدارکی لازم بوده که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت:

  • پاسپورت معتبر با اعتبار حداقل ۹۰ روز
  • فرم درخواست ویزای مربوطه
  • عکس پاسپورتی
  • آخرین مدرک تحصیلی برای ویزاهای کاری و تحصیلی
  • رسید پرداخت هزینه درخواست ویزا
  • قرارداد کاری و پذیرش از دانشگاه برای ویزاهای کاری و‌دانشجویی
  • گواهی تولد برای ویزای تولد
  • گواهی ازدواج برای ویزای ازدواج
  • گواهی تمکن مالی
  • مدرک زبان ترکی و انگلیسی بسته به نوع ویزا
  • رسید پرداخت هزینه دانشگاه برای ویزای تحصیلی

همچنین امکان اخذ ویزای همراه غیر توریستی با اعتبار حداقل ۲ سال برای ویزاهای تحصیلی، کاری و سرمایه گذاری وجود خواهد داشت. امکان کار همراه با موافقت اداره مهاجرت ترکیه وجود خواهد داشت.

اقامت ترکیه و شرایط اقامت و تابعیت

به منظور اخذ اقامت دائم و شهروندی ترکیه می بایست دارای شرایط خاصی باشید. به این منطور می بایست حداقل ۵ سال در زندگی کرده باشید و در جامعه و فرهنگ ترکیه ادغام شده باشید. مدارک لازم جهت اخذ تابعیت ترکیه به شرح زیر می باشد:

  • مدارک هویتی
  • حداقل ۵ سال زندگی در ترکیه با شرط حضور حداقل ۶ ماه در سال
  • دانستن زبان ترکی در سطح پایه
  • اثبات ادغام در فرهنگ و جامعه ترکیه
  • گواهی سلامت جسمی و روانی
  • اثبات درآمد کافی
  • داشتن محل اسکان در ترکیه
اقامت ترکیه و سخن پایانی

در این نوشتار راه های اخذ اقامت ترکیه و مهاجرت به ترکیه از طرق مختلف مورد بحث و بررسی کلی قرار گرفت. شما عزیزان همواره می توانید به منظور کسب اطلاعات بیشتر در زمینه راه های اخذ اقامت ترکیه، مهاجرت به ترکیه و اخذ پاسپورت ترکیه به مقالات و ویدئوهای موسسه حقوقی ملک پور مراجعه کرده، در شبکه های اجتماعی موسسه عضو شده و یا با کارشناسان موسسه در دفتر مرکزی وین و سایر دفاتر ایران تماس حاصل نموده و از مشاورهای تخصصی بهره مند شوید. همچنین می توانید سوالات خود را در رابطه با اقامت ترکیه در بخش دیدگاه های همین مقاله عنوان کنید و در سریع ترین زمان ممکن پاسخ بگیرید.

0 پاسخ ها

دیدگاه خود را ثبت کنید

آیا می خواهید به بحث بپیوندید؟
در صورت تمایل از راهنمایی رایگان ما استفاده کنید!!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.