,

اقامت از طریق کار در رومانی

اقامت از طریق کار در رومانی

آیا تا کنون به اقامت از طریق کار در رومانی فکر کرده اید ؟ شرایط اقامت از طریق کار در رومانی چیست ؟ برای اقامت از طریق کار در رومانی چه چیز هایی مورد نیاز است ؟ آیا برای اقامت از طریق کار در رومانی به کارفرما نیاز است ؟ آیا می توان با اقامت از طریق کار در رومانی ویزای طولانی مدت گرفت؟
کشور رومانی یکی از کشور های عضو اتحادیه اروپا می باشد که در جنوب شرقی این قاره قرار گرفته است و زبان رسمی آن رومانیایی است. رومانی یکی از کشور هایی است که در چند سال گذشته پیشرفت بسیار خوبی در زمینه اقتصادی داشته است .در سال ۲۰۱۳ رشد صنعتی رومانی ۶٫۵% بوده است که در اروپا بالاترین رتبه را داشته است. در این مقاله که توسط موسسه حقوقی ملک پور تنظیم و نگاشته شده است قصد داریم تا در مورد مهاجرت کاری به رومانی به شما عزیزان اطلاعاتی ارائه نماییم.
اتباع کشور های خارج از اتحادیه اروپا برای مهاجرت کاری به رومانی شما می بایست یک کار فرما در رومانی پیدا کنند و در تست هایی که از آن ها خواهد گرفت با موفقیت قبول شوند. اگر کارفرما به این نتیجه برسد که جوینده کار را  را استخدام کند ، می بایست برای او درخواست مجوز کار کند. با این مجوز کار که از کارفرما دریافت شده می توان به رومانی مهاجرت کرد و مشغول کار شد. ضمنا کارفرما می تواند یک شخص حقیقی یا حقوقی باشد.
کارفرما می بایست در خواست مجوز کار را به واحد محلی اداره بازرسی کل مهاجرت در منطقه ای که دفتر کار کارفرما قرار گرفته ارسال نماید. برای این امر ، او می بایست مدارکی را نیز ارائه دهد.

شرایط اخذ مجوز کار رومانی

در حین فرایند درخواست مجوز کار ، کار فرما می بایست مبالغی با توجه به نوع اقامت کارگر پرداخت نماید :
•    برای درخواست مجوز کار برای کارمند دائمی ، کارمندی که به طور موقت منتقل شده ، کارگران مرزی ، کارمندان آزمایشی ، کارگر با دستمزد بسیار پایین ، ورزشکاران ، می بایست کار فرما معادل ۲۰۰ یورو پرداخت نماید.
•    برای درخواست مجوز کار برای کارمندان فصلی و تحصیلی ، می بایست کارفرما مبلغی معادل ۵۰ یورو پرداخت نماید.
•    کارفرما می بایست نسخه اصلی قبض پرداختی همراه با مهر و امضای خزانه داری را تحویل نماید.

برای مهاجرت کاری به رومانی شما نباید تابعیت یا شهروندی رومانی ، کشور های عضو اتحادیه اروپا و منطقه اقتصادی اروپا را داشته باشید و اگر شرایط زیر را داشته باشید می توانید در رومانی مشغول به کار شوید.
۱٫    کسانی از  شهروندان رومانیایی ، شهروندان اتحادیه اروپا ، منظقه اقتصادی اروپا و کسانی که اقامت دائمی رومانی را دارند ، نتوانند جای خالی کار مورد نیاز کارفرما را پر نمایند.
۲٫    شما برای این کار شرایط ویژه تحصیلی ، توانایی ها و  تجربه کاری حرفه ای را دارید .
۳٫    شما اثبات نمایید که از نظر سلامت جسمانی توانایی های لازم جهت فعالیت در زمینه کار خود را دارید.
۴٫    شما هیچ گونه سو سابقه کیفری که با حضورتان در رومانی و همچنین با فعالیت کاری شما ناسازگار باشد ، نداشته باشید.
۵٫    شما تحت پوشش سهمیه سالانه دولت رومانی قرار بگیرید.
۶٫    کارفرما به موقع تعهداتش را به بودجه دولت پرداخت نماید.
۷٫    خود کارفرما در حال کار در زمینه فعالیتی است که برای آن درخواست مجوز کار کرده است.
۸٫    کارفرما برای فعالیت های اعلام نشده تحریم نشده باشد یا درخواست کار غیر قانونی نکرده باشد.
ضمنا لازم به ذکر است که مفاد شماره ۱ که در بالا ذکر شد، در موارد زیر هم نباید وجود داشته باشد:
•    شما در یک شرکت به عنوان مدیر ایفای نقش کنید و همچنین شرکای خارجی داشته باشید و شما تنها کسی باشید که در این شرکت این سمت را دارد.
•    شما یک ورزشکار حرفه ای باشید و نشان دهید که در زمینه همین رشته در کشور دیگری در حال فعالیت هستید.
•    شما درخواست کار کم قیمت و اسمی کرده باشید.
•    شما درخواست مجوز کار به عنوان کارگر مرزی کرده باشید.
•    شما اقامت تحصیلی در رومانی داشته باشید.
شما  اگر شرایط زیر را داشته باشید نیز مهاجرت کاری به رومانی نیاز به مجوز خواهید داشت :
•    اگر شما از کشوری آمده باشید که برای ورود به رومانی نیاز به ویزا داشته باشید.
•    شما اقامت موقت جهت تحصیل در رومانی را داشته باشید و بخواهید در این کشور شاغل شوید ( در این حالت شما فقط می توانید کار پاره وقت داشته باشید و حد اکثر تا ۴ ساعت در روز می توانید کار کنید. )
•    شما حق ماندن در رومانی جهت الحاق به خانواده خود را دارید.
•    شما به طور موقت در رومانی حضور دارید.

شرایط و قوانین دریافت مجوز کار در رومانی

•    اداره بازرسی مهاجرت کارهای مربوط به دریافت مجوز کار را در بازه زمانی ۳۰ روزه انجام می دهد. در حین این مدت مدارک اضافی نیز ممکن است مورد نیاز باشد. همچنین این فرایند امکان دارد تا ۱۵ روز بیشتر زمان ببرد.
•    ویزای کار رومانی ،  به جز برای کار های فصلی و کم درآمد ، برای بازه زمانی یک ساله صادر می شود.
•    کارفرما می بایست قرارداد فردی با کارگر را همراه با درخواست مجوز کار در مدت زمان قانونی تعیین شده ، به اداره بازرسی ارائه دهد.
•    هزینه ویزای کاری رومانی نیز ۱۲۰ یورو می باشد.

ویزای طولانی مدت از طریق کار در رومانی

برای گرفتن ویزای طولانی مدت با هدف اشتغال در رومانی ، ارائه مدارک زیر الزامی می باشد :
•    کپی مجوز کار که توسط اداره بازرسی مهاجرت رومانی صادر شده باشد و یا ارائه مدارکی که نشان دهد شخص خارجی می تواند بدون داشتن مجوز کار ، در رومانی مشغول به کار باشد.
•    اثبات وضعیت معیشت در سطح حد اقل حقوق تضمین شده پرداختی که در ویزا نوشته می شود.
•    ارائه گواهی عدم سو پیشینه کیفری که توسط مقامات دولتی کشور شخص پناهنده تایید شده باشد.
•    بیمه درمانی تا انتهای زمان اعتبار ویزا

حقوق و دستمزد

حقوق و دستمزد در کشور رومانی با توجه به افزایش میانگین حقوق و دستمزد ناخالص ملی ممکن است افزایش بیابد. برای افرادی که دارای مهارت های فوق العاده هستند ، ممکن است میزان حقوق آن ها ۴ برابر متوسط سطح حقوق و دستمزد ملی باشد.

همانطور که در این مقاله ملاحظه فرمودید برای اقامت از طریق کار در رومانی حتما نیاز به یک کارفرما دارید که پس از اعلام در رومانی و پس از آن اتحادیه اروپا ، از شما درخواست کند که برای کار مورد نظر به رومانی سفر کنید. با توجه به شرایطی که اقامت از طریق کار در رومانی دارد ، به شما سروران گرامی توصیه می نماییم که قبل از هر گونه اقدام با یک وکیل حقوق بین الملل مشورت نمایید. برای این امر می توانید با یکی از دفاتر همکار موسسه حقوقی ملک پور تماس حاصل نموده و از مشاوره تلفنی رایگان بهره مند شوید.

نگارنده : ایمان سویزی

یک ستارهدو ستارهسه ستارهچهار ستارهپنج ستاره (۲ نظرات, میانگین: ۵.۰۰ از طریق ۵)
Loading...
0 پاسخ ها

دیدگاه خود را ثبت کنید

آیا می خواهید به بحث بپیوندید؟
در صورت تمایل از راهنمایی رایگان ما استفاده کنید!!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.