اخذ تابعیت لهستان از طریق ازدواج

آیاقصد ازدواج با یک تبعه لهستان را دارید؟ آیا میخواهید شرایط اخذ تابعیت از طریق ازدواج در لهستان را بدانید؟ آیا میخواهید راجع به قوانین ازدواج لهستان بدانید ، آیا میخواهید راههای اخذ ویزای ازدواج لهستان را بدانید و اگر میخواهید در مورد مدارک ازدواج در لهستان اطلاعاتی را کسب نمایید و به دنبال بدست آوردن جواب این سوالات هستید ، لطفا این مقاله را مطالعه نمایید، در این مقاله سعی شده راههای اخذ ویزای ازدواج  لهستان، و شرایط اخذ ویزای ازدواج لهستان را برای شما شرح دهیم .شمامیتوانیدبا مشاوران و حقوقدانان زبده و کا رآزموده ما در مؤسسه حقوقی ملک پور تماس بگیرید و از مشاوره رایگان تلفنی ما در باب هرگونه مهاجرت به لهستان، اخذ ویزای ازدواج لهستان بهره مند شوید، سؤالات خود را در زمینه اخذ ویزای ازدواج در لهستان از ما بپرسید مشاوران ما آماده پاسخگویی به سؤالات شما عزیزان میباشند.

 

همانگونه که میدانید قوانین ازدواج در هر کشوری متفاوت است،اماچیزی که در تمام این قوانین مشترک میباشد اخذ اقامت از طریق ازدواج میباشد.

 

شخص خارجی که با یک شهروند لهستانی ازدواج کند، به صورت خودکارتابعیت لهستانی می گیرد.

شخص خارجی که حداقل ۲ سال تمام طبق مجوز اقامت دائم یا مجوز اقامت بلند مدت اتحادیه اروپا در لهستان ساکن و برای حداقل ۳ سال با فردی که تابعیت لهستانی دارد، ازدواج کند به عنوان لهستانی شناخته می شود.

در لهستان، ازدواج در اماکن زیر صورت می گیرد:

  1. دفتر ثبت مدنی (USC)، به عنوان یک «مراسم مدنی»

توجه: برای قانونی بودن ازدواج در لهستان، باید در USC ثبت شود. USC (دفتر ثبت) گواهی ازدواج  را با تایید اعتبار آن صادر می کند.

  1. مکان مقدس (به عنوان مثال در کلیسای کاتولیک یا ارتدکس)

در لهستان، مراسم ازدواج با توجه به سنت های برخی از ادیان را می توان به رسمیت شناخت و در دفتر ثبت مدنی (USC) بدون نیاز به انجام ازدواج مدنی جداگانه به ثبت رساند. این به اصطلاح ازدواج توافقی است. در کلیساها و انجمن های مذهبی زیر ازدواج توافقی معتبر صورت می گیرد:

  1. کلیسای کاتولیک، شامل کلیسای کاتولیک روم، ارتدکس یونانی، متحد و غیر متحد و کلیسای ارمنی،
  2. کلیسای ارتدکس خود مختار لهستانی ،
  3. کلیسای لوتری،
  4. کلیسای فرقه ای،
  5. کلیسای متدیست انجیلی در لهستان،
  6. کلیسای باب تیست،
  7. کلیسای ظهوری روز هفتم،
  8. کلیسای ماریا ویت،
  9. کلیسای پنطیکاستی (عید پنجاهه)،
  10. کلیسای کاتولیک لهستانی،
  11. اتحادیه اجتماع یهودی.

کلیساها و سازمان های مذهبی زیر در لهستان حق انجام مراسم ازدواج توافقی ندارند (به این معنی که اگر چه ازدواج در چنین مراسمی در ادیان خاص معتبر است، از طرف USC به رسمیت شناخته نمی شود، و در نتیجه، برای اینکه ازدواج طبق قانون لهستان معتبر باشد، انجام یک مراسم مدنی جداگانه در دفتر ثبت مدنی لازم است):

  1. اتحادیه مذهبی مسلمانان
  2. اتحادیه مذهبی کارئیم
  3. مراسم قدیمی کلیسای شرقی

مدارک مورد نیاز برای ازدواج

ازدواج در USC – دفتر ثبت مدنی

برای عقد قرارداد ازدواج در USC – دفتر ثبت مدنی- مدارک زیر را باید به مدیر USC ارائه داد:

  1. اسناد و مدارک تایید هویت اشخاصی که قصد ازدواج دارند، همراه با عکس.
  2. کپی گواهی تولد افراد فوق. اگر کپی مدارک به زبان خارجی باشد، ترجمه آن به زبان لهستانی توسط یکی از مترجمان رسمی در فهرست انتشار یافته توسط وزارت دادگستری لهستان یا شورای لهستانی باید صورت گیرد.
  3. افرادی که قبلاً ازدواج کرده اند باید اسناد و مدارک خود را که نشان دهنده وضعیت کنونی آنها برای ازدواج باشد را ضمیمه کنند:
  • کپی خلاصه شده از سند ازدواج با اشاره به طلاق یا یک کپی از حکم نهایی دادگاه طلاق. اگر طلاق در خارج از کشور رخ داده است، باید نسخه اصلی قضاوت (حکم) همراه با ترجمه رسمی به زبان لهستانی که توسط یک مترجم رسمی از فهرست موجود در وب سایت وزارت امور خارجه و یا توسط شورای جمهوری لهستان انجام شده است را ارائه کنید. در صورتی که تشخیص جداگانه حکم برای تایید آن (اعتبار) در خاک لهستان مورد نیاز باشد، همچنین باید تصمیم نهایی دادگاه لهستان مبنی بر به رسمیت شناختن حکم را پیوست کنید. افرادی که در اتحادیه اروپا طلاق گرفته باشند باید گواهی طلاق را با ترجمه رسمی، که به تایید مقامات مربوطه بر مبنای پیوست ماده ۳۹ مقررات شورا (EC) شماره ۲۲۰۱/۲۰۰۳ رسیده باشد را ضمیمه کنند؛
  • کپی خلاصه شده از سند ازدواج با اشاره به ابطال و یا یک کپی از حکم نهایی لغو دادگاه؛
  • کپی خلاصه شده از گواهی فوت همسر (برای مردان بیوه و زنان بیوه)
  1. علاوه بر این، فرد خارجی که بخواهد در لهستان ازدواج کند باید مدارکی که مبنی بر آزادی او برای ازدواج بوده و در کشور اصلی خود او صادر شده باشد را همراه با ترجمه رسمی آن به زبان لهستانی ارائه کند (سند مذکور با توجه به قانون کشور خود شخص در رابطه با شهروندی، تایید می کند که تبعه خارجی مجاز به ازدواج در لهستان است. برای صدور این سند، فرد خارجی باید به مقامات مربوطه در کشور مبدأ درخواست دهد).

اگر فرد خارجی نتواند چنین سندی ارائه دهد (برای مثال در کشور خودش چنین اسنادی صادر نشود)، باید حکم دادگاه مبنی بر این تعهد را ارائه دهد. چنین حکمی از طرف دادگاه منطقه ای در رسیدگی به روند غیر دعوایی بنا به درخواست فرد خارجی صادر می شود.

رسیدگی به روند غیر دعوایی به این معنی است که این روش به شروع بررسی رسمی دادگاه مربوط نیست. برای حصول اجازه معافیت فرد خارجی از تعهد به ارائه سند بالا، شخص مورد نظر باید یک درخواست به دادگاه منطقه ای محل اقامت خود، به منظور معافیت از تعهد ارائه سند مذکور به USC ارسال کند. این درخواست باید دلایلی را نشان دهد که فرد مورد نظر با توجه به آن قادر به حصول سند مذکور در کشور خود نباشد.

  1. قبض پرداخت هزینه تمبر به ارزش ۸۴ زلوتی، به صورت نقدی به صندوق یا حساب بانکی دفتر ثبتی که در مراسم در آنجا برگزار می شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر با موسسه حقوقی ملک پور،پیشرو در امور بین الملل و مهاجرت،تماس حاصل نمایید.

ازدواج توافقی

در مورد ازدواج توافقی، افرادی که قصد ازدواج دارند باید مدارک مورد نیاز برای انجام مراسم ازدواج با توجه به سنت های کلیسا یا انجمن مذهبی مورد نظر را تحویل دهند (مانند گواهی غسل تعمید، گواهی اتمام کلاس های آموزشی قبل از ازدواج، تایید حضور در جلسات مشاوره خانواده و غیره)، و همچنین گواهی مبنی بر اینکه هیچ مانعی در دفتر ثبت مدنی وجود ندارد. برای حصول چنین گواهی، زن و شوهر باید به دفتر ثبت مدنی مربوطه در محل اقامت یکی از طرفین ازدواج مراجعه کرده و مدارک زیر را ارائه دهند:

  • مدارک تایید هویت افرادی که قصد ازدواج دارند، همراه با عکس.
  • کپی از گواهی تولد افراد نامبرده. در صورتی که کپی به زبان خارجی صادر شده باشد، ترجمه رسمی آن به زبان لهستانی انجام شده توسط یکی از مترجمان رسمی در فهرست منتشر شده توسط وزارت دادگستری لهستانی یا شورای لهستانی باید ضمیمه شود.
  • مطلقه: یک کپی خلاصه از سند ازدواج با اشاره به طلاق یا یک کپی از حکم طلاق نهایی دادگاه. اگر طلاق در خارج از کشور انجام شده باشد، باید نسخه اصلی قضاوت (حکم) همراه با ترجمه رسمی آن به زبان لهستانی که توسط یک مترجم رسمی در فهرست موجود در وب سایت وزارت دادگستری و یا شورای جمهوری لهستان منتشر شده است، انجام شده باشد را ارائه کنند. در صورتی که تشخیص جداگانه حکم برای اعتبار آن (معتبر) در لهستان لازم باشد، باید حکم نهایی دادگاه لهستانی نیز ضمیمه شود. افرادی که در اتحادیه اروپا طلاق گرفته اند باید گواهی طلاق همراه با ترجمه رسمی آن را ضمیمه کند، که توسط مقامات مربوطه مطابق با پیوست ماده ۳۹ از مقررات شورای (EC) شماره ۲۲۰۱/۲۰۰۳ صادر شده است؛
  • یک کپی خلاصه از سند ازدواج با اشاره به ابطال آن و یا یک کپی از حکم لغو نهایی دادگاه؛
  • یک کپی خلاصه از گواهی فوت همسر (برای مردان بیوه و زنان بیوه)
  • علاوه بر این، خارجی هایی که تمایل به ازدواج در لهستان دارند باید سندی مبنی بر نبود مانع برای ازدواج که در کشور اصلی آنها صادر شده است را همراه با ترجمه رسمی آن به زبان لهستانی ارائه دهند (سند مذکور اثبات می کند که طبق قانون شهروندی کشور او، تبعه خارجی مجاز به ازدواج در لهستان است. برای حصول این سند، فرد خارجی باید به مقامات ذیصلاح در کشور خودش درخواست دهد). اگر فرد خارجی نتواند چنین سندی ارائه دهد (برای مثال چنین اسنادی در کشور خودش صادر نشود)، او باید حکم دادگاه مبنی بر عدم انجام این تعهد را ارسال کند. چنین حکمی توسط دادگاه های منطقه ای در روند غیر دعوایی بنا به درخواست فرد خارجی صادر می شود.
  • روند غیر دعوایی به این معنی است که این روند به شروع بررسی دادگاه رسمی مربوط نیست. برای کسب اجازه معافیت خارجی از تعهد به ارائه سند بالا، شخص مورد نظر باید یک درخواست به دادگاه منطقه ای مربوطه در محل اقامت خود ارائه دهد، که مبنی بر معافیت از تعهد او به ارائه سند مذکور به USC است. این درخواست باید دلایلی که فرد مورد نظر قادر به حصول سند مذکور در کشور خود نیست را نشان دهد.
  • تعهد کتبی حاکی از نبود مانع برای ازدواج،
  • خارجی ها باید سندی حاکی از آزادی خود برای ازدواج طبق قانون موجود در کشور اصلی خود، و یک کپی از گواهی تولد خود ارائه دهند. فقط دادگاه می تواند فرد خارجی را از این تعهد معاف کند (توضیحات بالا را ببینید)؛
  • قبض پرداخت هزینه تمبر به ارزش ۸۴ زلوتی، به صورت نقدی به صندوق یا حساب بانکی دفتر ثبت مدنی که در آن مراسم برگزار می شود.
  • ظرف ۵ روز از تاریخ ازدواج، برگذار کننده مذهبی موظف به ارائه گواهی ازدواجی که به امضای برگذار کننده، عروس و داماد و شاهدان رسیده باشد، به دفتر ثبت مدنی مربوط به محل مراسم ازدواج به USC است تا گواهی رسمی ازدواج که از نظر قانونی در لهستان معتبر باشد، صادر شود.
  • نسخه خلاصه از سند ازدواج را می توان معمولا در عرض ۲ هفته پس از تاریخ این مراسم به USC ارائه کرد. هر کدام از زوجین می توانند نسخه مربوط را با ارائه کارت شناسایی دریافت کنند.
  • گواهی ازدواج سند مهمی از تایید ازدواج است و در تشریفات مختلف، مانند قانونی کردن اقامت یک فرد خارجی یا همسر یک شهروند لهستانی در لهستان لازم است.
  • اگر یک فرد خارجی بخواهد اقامت خود در لهستان را بر پایه ازدواج با یک شهروند لهستانی در خارج از کشور قانونی کند، باید ازدواج خود را در لهستان در USC مربوط به محل اقامت خود ثبت کند، که در سند رسمی مناسب تایید می شود.
  • به منظور ثبت ازدواجی که در خارج از کشور صورت گرفته است، باید درخواستی به USC برای ثبت گواهی خارجی ازدواج به در اسناد مدنی لهستانی ارائه کند، و مدارک زیر را ضمیمه درخواست خود کند:
  • یک کپی از سوابق وضعیت مدنی (گواهی) صادر شده در خارج از کشور با ترجمه رسمی آن به لهستانی توسط یک مترجم رسمی از فهرست موجود در وب سایت وزارت دادگستری یا شورای جمهوری لهستان؛
  • کارت شناسایی یا گذرنامه همسران؛
  • اگر قانون خارجی شامل تمام اطلاعات مورد نیاز طبق قانون لهستانی نباشد، می توان برای تکمیل آن از نسخه گواهی تولد زن و شوهر استفاده کرد (در هر مورد از ارائه مدارک خارجی که به عنوان اساس ورود به لهستان و ثبت وضعیت مدنی به حساب می آیند، باید آنها را همراه با ترجمه رسمی ثبت کنید – همانطور که در نکته قبلی توضیح دادیم)؛
  • قبض پرداخت هزینه تمبر.

در مورد ثبت وضعیت مدنی فرد خارجی در دفتر ثبت مدنی لهستانی، هزینه تمبر ۵۰ زلوتی است، در حالی که هزینه تمبر برای تکمیل سند ۳۹ زلوتی است.

توجه: اطلاعات نام همسران و فرزندان متولد شده از ازدواج در قانون ثبت مدنی وارد می شود که بر اساس اسناد خارجی تکمیل شده است. اگر این داده ها در قانون خارجی شامل نباشد، اطلاعات بر اساس اسناد و مدارک دیگر در نظر گرفته می شود.

توجه: تنها شهروندان لهستانی می توانند در کنسولگری لهستان در خارج از کشور ازدواج کنند.

– برای گرفتن اطلاعات بیشتر درزمینه اخذ تابعیت از طریق ازدواج در لهستان با مشاورین و کارشناسان ارشد موسسه حقوقی ملک پور تماس حاصل نمایید.لازم به یادآوری است موسسه حقوقی ملک پور موسسه ایی حقوقیست و جهت دادن مشاوره های حقوقی در خدمت شما عزیزان میباشد.برای انجام هر گونه مشاوره ای جهت اخذ اقامت کشور لهستان پیش از هر اقدامی با مشاوران متخصص در امور بین الملل و وکلای با تجربه موسسه حقوقی ملک پور مشورت کرده  و پس از کسب اطلاعات در این زمینه تصمیم خود را اخذ کرده و اقدام نمایید .

سمیرا یاوری

 

11 پاسخ
  1. maziar samiei گفته:

    سلام . من قصد ازدواج با خانمی از لهستان دارم میخواستم بدونم چه راهی بهتر است. اگر ایشان دعوت نامه بفرستند من میتوانم ویزای بگیرم. و در لهستان ازدواج کرد.

    پاسخ
  2. Ali گفته:

    سلام .من میخوام با خانوم اهل لهستان ازدواج کنم . آیا امکان این هست که در ایران و سفارت لهستان این امر صورت بگیره. یا امکانش هست تو یک‌کشور سوم . و چه مدارکی نیاز هست .

    پاسخ
  3. مجید گفته:

    سلام من اکتبر ۲۰۱۶ با خانمی که لهستاننی امریکایی (دارنده پاسپورت لهستان و امریکا) ازدواج کردم و هر سال هم از ۲۰۱۴ حدود یک ماه با خانواده خانمم در لهستان زندگی میکنم ( ایشان هم در از زمان به لهستان برمیگردد
    به چه صورت میتونم اقدام برای اقامت کنم؟
    سپاس

    پاسخ
    • mie editor2 گفته:

      با سلام و عرض ارادت. در این خصوص می توانید با دفتر مرکزی ما در وین از طریق شماره ۴۹۱۹۶۰۰۰ (۰۲۱) ارتباط بگیرید.

      پاسخ
  4. علیرضا مرادی گفته:

    سلام من پدرم ۲۰ سال پیش با نامادریم که لهستانی هست ازدواج کرد الان ۵ سالی هست که نامادریم فوت کرده و یه برادر دارم که متولد لهستان میباشد ایا پدرم الان میتواند جهت گرفتن شهروندی اقدام کند و ایا من هم شامل میشم در ضمن این ۲۰ سال در ایران زندگی کردن و ایا شما وکالت مارا قبول میکنید؟ و تقریبا چقدر زمان میبرد تا دریافت اقامت؟

    پاسخ
    • mie editor2 گفته:

      با سلام و احترام. برای بررسی شرایط شما پیشنهاد می کنیم با دفتر مرکزی ما در وین با شماره ۴۹۱۹۶۰۰۰ ارتباط بگیرید.

      پاسخ
  5. دانيال گفته:

    با سلام من با همسرم ازدواج کرده ام ۶ سال پیش و ما ازدواجمان در سوییس انجام گرفته یک ازدواج رسمی که هم اکنون هم ٢ بچه داریم ما در سوییس هم زندگی میکنیم آیا من میتونم اقامت لهستان را بگیرم شایان ذکر هست که من و خانزمم اقامت سوییس را هم داریم

    پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.